Smarta fönster
- inte bara för syns skull

Fönstren på ditt nya Anebyhus kommer från Sveriges största fönstertillverkare Elitfönster, ledande i utvecklingen av energieffektiva fönster.

H-fönstret är Elitfönsters klassiska utåtgående 3-glasfönster i trä med aluminumbeklädd, vitlackad utsida och ett U-värde på 1,0. Tack vare H-beslaget är fönstret horisontellt vändbart utanför fasaden. Båda sidor av glaset kan därmed putsas inifrån.

Aluminiumet minimerar underhållet av dina fönster och ger ett mycket bra skydd för trädelarna. Beklädnaden behöver i normala fall inte målas om och är så gott som underhållsfri. En avtorkning med fuktig trasa och lite diskmedel är det enda som behövs!

Tillval

 

- Extreme AXH med U-värde 0.9

 

 

Standard

Elitfönster, modell AFH
Fönster i trä med aluminiumklädd utsida och 3-glas isolerruta Elit Superenergi. U-värde 1,0. Vitlackerat i NCS-S 0502Y som standard. Ytterligare kulörer finns som tillval. Fönstret öppnas utåt och vänds vid putsning runt 180 grader utanför fasaden, så att båda sidor kan putsas inifrån. 10 års garanti. Fasta ej öppningsbara karmar där ritning anger.

 

Elitfönster, fönsterdörr modell ADF/ADK
Fönsterdörr i trä med aluminiumklädd utsida och 3-glas isolerruta Elit Superenergi. U-värde 1,0. Vitlackerat i NCS-S 0502Y som standard. Ytterligare kulörer finns som tillval.

Fönsterdörren öppnas utåt. Finns som enkel- och pardörr. Olika glashöjder samt helglasad dörr kan tillverkas. Fönsterdörrar är försedda med cylinderbeslagning i serielåssystemet. 10 års garanti.

 

 


 

 

Fönsterbänkar i sten
- skönhet som varar

Fönsterbänkarna är en underskattad detalj i hemmet. Marmor är ett naturmaterial med variation i färg och textur för att ge karaktär åt olika typer av rum.

Dessutom är det slitstarkt och miljövänligt. Marmorfönsterbänkarna i alla Anebyhus kommer från Naturstenskompaniet. Som standard kan du välja mellan Fiano, Estremoz Castanho eller Ruivina. Som tillval finns en fönsterbänk i ek.

Estremoz Castanho

 

 

Standard

Estremoz Castanho


Fiano

Ruivina


Tillval

Ek klarlack


 


 

 

Takfönster som ger
ljus, luft och rymd

Elitfönsters takfönster ger dig många möjligheter att släppa in dagsljus i ditt hem.

Det pivåhängda fönstret FTP/W är ett mångsidigt fönster som är öppningsbart i en mängd positioner. Bågen kan roteras och låsas i roterat läge för att underlätta rengöring. Fönstren är utrustade med en luftventil placerad i karmen vilket ger större glasyta och ökat ljusinsläpp.

Karm och båge består av lamellimmad och fingerskarvad furu som getts en rötskyddande vacuumimpregnering. Trädelarna är ytbehandlade med tre lager högvärdig 2-komponents polyuretanfärg. Taksidan är utöver detta beklädd med aluminum.

Fönstren är kvalitets- och miljömärkta. Produkterna genomgår också omfattande kontroller och tester i laboratorium för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Fönstret är också förstärkt mot inbrott genom längre skruvar i beslag, förstärkning av slutbleck, och metallprofiler som förstärker bågen.